نمای شماتیک از کارکرد کمپرسور اسکرو طی مراحل یک تا ده نشان داده شده است.
در مرحله اول انتقال نیرو توسط الکتروموتوربه واحد هواساز انجام میگیرد که به دو صورت کوپل مستقیم یا پولی تسمه انجام میگیرد.
چرخش روتورهای واحد هواساز یا همان اسکرو ایجاد مکش جریان هوا به داخل رسیور تانک از طریق دریچه آنلودر یا همان شیر راه دهنده میشود که این امرباعث افزایش فشار هوای داخل محفظه و در نتیجه چرخش روغن داخل مدار کمپرسور میگردد. در ابتدای کار؛ هوای فشرده شده به میزان ۱ بار تا زمانی که فرمان لود به آنلودر داده نشده بایستی همزمان از دریچه آنلودر تخلیه شود.
همزمان با چرخش روتورها ترکیب روغن و هوا توسط لوله یا شیلنگ به سمت رسیور تانک منتقل میشوند.
در این مرحله ترکیب روغن و هوا داخل رسیور تانک انتقال داده میشوند .
روغن جمع شده داخل رسیور تانک بلافاصله توسط لاین روغن از رسیور تانک خارج میشود و هوای فشرده شده نیز به داخل فیلتر سپراتور هدایت میشود.
هوای هدایت شده به داخل فیلتر سپراتور پس از عبور از آن نیز به سمت بیرون هدایت میشود.
روغن خروجی از رسیور تانک توسط شیلنگ هیدرولیکی به سمت رادیاتور هدایت میشود تا عمل تبادل حرارت انجام گیرد.
فن تعبیه شده در پشت رادیاتور هوای داخل کمپرسور را با دبی بالا به سمت رادیاتور پرتاپ میکند که این عمل باعث کاهش دمای روغن میگردد.روغن پس از خنک کاری از رادیاتور خارج شده و به سمت فیلتر روغن حرکت میکند.پس از عمل فیلتر شدن دوباره وارد واحد هواساز شده و این چرخه ادامه می یابد.
هوای گرم خروجی از بالای سپراتور نیز به سمت افتر کولر هدایت میشود تا عمل خنک کاری هوا نیز انجام گیرد.
هوای خنک شده در رادیاتور یا همان افتر کولر به سمت خروجی کمپرسور حرکت کرده و وارد خط مصرف میشود.به طور کلی در این تصویر خط ترکیب روغن و هوای فشرده با رنگ قرمز(مسیر رفت روغن) و رنگ زرد (مسیر برگشت فقط روغن) و خط انتقال هوای فشرده با رنگ آبی مشخص شده است.