وسیلهای است برای فیلتراسیون هوای فشرده از وجود بخارهای روغن. در واقع میکروفیلتر قطعهای مکانیکی است که در مسیر عبور هوای فشرده شده قرار میگیرد تا بخارهای موجود در هوای فشرده جذب این فیلتر شود. تمامی میکروفیلترها قابلیت جذب ذرات، بخارات روغن را دارد.
اجزای تشکیل دهنده میکروفیلتر
سایز ورودی و خروجی هوای فشرده به داخل میکروفیلتر با سایز ½ اینچ تا 4 اینچ (با توجه به ظرفیت هوای عبوری از میکروفیلتر متغیر است.)
کاربرد میکروفیلتر در صنایع مختلف مانند:
صنایع رنگ
صنایع غذایی و صنایع داروی
صنعت چاپ
صنایع فولاد
انواع میکروفیلتر کمپرسور بر اساس میزان جذب رطوبت:
میکروفیلتر اولیه: مقدار جذب از 5 تا 1 میکرون.
میکروفیلتر ثانویه: مقدار جذب 0.01 میکرون
میکروفیلتر اولیه
میکروفیلتر اولیه کمپرسور اولین فیلتر جذب بخار روغن از هوا است که توانایی جذب ذرات تا 1 میکرون را دارد.
میکروفیلتر ثانویه
میکروفیلتر ثانویه یا فیلتر روغنگیر هوای فشرده پس از میکروفیلتر اولیه قرار میگیرد و از نظر ظاهر با مرحله اول تفاوتی ندارد و تنها تفاوت آن در مشبندی المنت فیلتر است. فیلتر روغنگیر هوای فشرده تا 0.01 میکرون جذب ذرات را انجام میدهد.
فیلتر غبار گیر Dust Filter
فیلتر غبارگیر یا اصطلاحا داست فیلتر به منظور حذف ذرات جامد از جریان هوا مورد استفاده قرار میگیرد. این فیلتر معمولا بعد از درایر جذبی مورد استفاده قرار میگیرد تا غبار خروجی رطوبت از درایر را در خود نگه دارد.
تله آبگیر (Water Separator)
این فیلتر یک قطعه مکانیکی است و نحوه کار این قطعه اینگونه است که یک سری پرههای فلزی یا پلاستیکی فشرده به صورت دایرهای داخل این فیلتر قرار میگیرد و ذرات سنگین (رطوبت موجود در هوای فشرده ) را جداسازی میکند ( به حالت سانترفیوژ ) و از قسمت پایین این ذرات آب کندانس شده تخلیه میگردد.
البته لازم به ذکر است طراحیهای متنوعی برای تله آبگیر یا همان water trap وجود دارد.
فیلتر کربنی یا برج کربن اکتیو activated carbon filter
این فیلترها بعد از میکروفیلتر ثانویه قرار میگیرد و صنایعی که خیلی حساس هستند برای حذف ذرات ریز روغن و همینطور بوی روغن موجود در هوا پیشنهاد میشود حتما از این فیلترها استفاده کنند.